Catalunya bull

Catalunya bull. El llibre de les sopes, els ranxos i les escudelles populars.

De Judit Pujadó.

Pròleg de Pep Salsetes.

 

A Catalunya, cada any, hi ha cinquanta pobles i ciutats que treuen les calderes o els perols al carrer per cuinar una escudella que després menjaran veïns i passavolants. Molts ho fan per Carnestoltes seguint una tradició que diu que abans, en temps reculats, els senyors feudals convidaven vassalls i pobres a un àpat untuós a les envistes de la Quaresma. D’altres ho fan per Nadal, per alimentar fires. També se’n fan en algunes romeries o festes populars. Tots saben que cada escudella que fan contribueix a fer poble. Molts reivindiquen que aquesta festa gastronòmica popular sigui reconeguda oficialment.
Per fer aquest llibre hem parlat amb gent de tot el país i hem constatat que Catalunya bull. Ens han explicat com, quan i per què ens agrada tant l’escudella i ens agrada també tant menjar-la en bona companyia. Tots ells ens han deixat, a més, les receptes que fan cada any, perquè no es perdin i per si les volem fer a casa. Per primer cop deixem testimoni d’una tradició popular que fa sortir al carrer unes 100.000 persones.

Fitxa tècnica:

Títol: Catalunya bull. El llibre de les sopes, els ranxos i les escudelles populars.

Autora: Judit Pujadó

Pròleg: Pep Salsetes

Mides: 200 x 200 mm

Pàgines: 286

ISBN: 978-84-945041-2-9

PVP: 20 € Comprar

Feu-ne un tastet